Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Posjetite Šibenik

Galerija

Posjetite Šibenik

Šibenik je administrativno, političko, ekonomsko, društveno i kulturno središte županije koja se proteže uzduž 100 kilometara dugačkog pojasa između Zadra i Splita, sa 45 kilometara duboko u zaleđu obale.

Šibenik je povezan sa otvorenim morem s nevjerojatnim kanalom svetog Ante. Ulazak u kanal je čuvan utvrdom svetog Nikole, koja datira iz renesansnog doba, a koja uz tri ostale gradske utvrde - sveti Mihovil, sveti Ivan i Šubićevac, stoji kao simbol stoljetne borbe za obranu Šibenika od turskih napada s mora, te je jedna od tri takve utvrde na Mediteranu.

Šibenska regija pokriva oko 1.000 četvornih kilometara i sastoji se od otoka i obalne regije i njegovog zaleđa. Šibenski se arhipelag sastoji od 242 otoka, otočića, grebena i hridi sa samo deset naselja na otocima. Najpoznatiji među njima su Zlarin - otok koraljara, Krapanj - otok spužvi, Prvić - rezidencija plemića iz Šibenika i otoci Kaprije, Zirje i Zlarin.

Bogato kulturno i povijesno naslijeđe grada vidljivo je na impresivnoj katedrali svetog Jakova koju je sagradio slavni arhitekt Juraj Dalmatinac. Katedrala se nalazi pod UNESCO zaštitom. Na istom trgu gdje je katedrala, nalazi se i spomenik Jurja Dalmatinca kojeg je napravio poznati hrvatski kipar 20.stoljeća, Ivan Meštrović. Renesansna gradska vijećnica i okolnie crkve, palače i knežev dvor, koji je danas dom zavičajnom muzeju, zajedno čine jedan od najljepših trgova hrvatskog naslijeđa u urbanoj arhitekturi.

Šibenik je grad kulutre, domaćin jedinog međunarodnog festivala za djecu, a također i domaćin tradicionalnih događaja poput večeri dalmatinske šansone, Terraneo glazbenog festivala, Adriatica Boat Show i sl.

U blizini grada nalaze se dva nacionalna parka - Krka i Kornati - koji fasciniraju svojim krajolikom i ostavljaju posjetitelje bez daha. Krka je puna nevjerojatnih vodopada, flore, faune kao i povijesnih i arheoloških ostataka. Nacionalni park Kornati oduševljavaju svojim otocima i podmorjem. Svakako posjetite i sokol centar, samo osam kilometara od Šibenika, gdje u lijepoj gustoj borovoj šumi posjetitelji mogu vidjeti i naučiti sve o sokolima. Etno zemljište Dalmati u blizini rijeke Krke nudi posjetiteljima priliku da nauče sve o prošlosti dalmatinskog zaleđa.

Plaže u okolici Šibenika (Solaris, Žaborić, Grebaštica, Brodarica, Jadrija, Srima...) su ekstremno čiste i pružaju odličan odmor. Probajte igrati 'picigin', izum splitske mladosti. Sve što trebate je plićak, pješćanu ili ne previše kamenu plažu, malu lopticu i dobro društvo. Cilj je držati loptu u zraku što je više moguće, a smiju se koristiti svi dijelovi tijela.

Prošetajte Kalelargom (službena ulica Kralja Tomislava) i posjetite usputne trgovine, trgovine i kafiće. Uživajte u kavi ili piću u jednom od brojnih šibenskih kafića na rivi ili u prelijepom i skrivenom vrtu srednjevjekovnog samostana svetog Lovre.

Ponuda smještaja u Šibeniku je uglavnom u hotelima, ali ako se želite smjestiti na rubnim dijelovima grada ili u centru, mogu se pronaći vile ili apartmani za najam.

Turisti mogu dogovoriti rafting program, jet-ski obilaske oko otoka u šibenskom arhipelagu. Ekskurzije brodovima u nacionalne parkove su također popularna.

Šibenik je grad koji ima 24 crkve, 6 sjemeništa, 4 utvrde, atraktivna 4 bunara vode pored crkve, 2851 kamenih gradskih stepenica, najveći broj baroknih obilježja, srednjovjekovni Mediteranski vrt samostana sveti Lovre - jedini takav u Hrvatskoj.

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno