Hrvatski English Deutsch Italiano

 

All on 4 / All on 6

All-on-4™/ All-on-6™ predstavlja najnapredniju tehniku imedijatnog opterećenje u polju implantologije.

Naime, radi se o potpuno znanstveno i klinički provjerenoj metodi opterećenja implantata neposredno po ugradnji. Upravo uvođenjem koncepta 'imedijatno opterećenje' omogućio je brže i znatno poboljšane implantološke tretmane.

All-on-4™/ All-on-6™ omogućuje bezubim pacijentima funkcionalni protetski nadomjestak koji zahtjeva samo 4 ili 6 implantata za fiksni most ili kompletnu čeljust uz pomoć 'imedijatnog opterećenja'. Radi se o implantološkom tretmanu koji omogućuje protetskom radu ili pojedinačnom implantatu imedijatnu funkcionalnost bez opasnosti za kost ili velikog broja posjeta kako bi se kontroliralo sraštanje implantata nakon tradicionalnog zahvata.

S All-on-4™/All-on-6™ metodom možemo izbjeći 3-6 mjeseci prije finalnog protetskog rada: to je smisao i cilj implantološog tretmana s imedijatnim opterećenjem.

S metodom All-on-4™/ All-on-6™ doktor treba napraviti samo 4 ili 6 precizne točke u gornjoj i donjoj čeljusti garantirajući potrebnu stabilnost. Nadalje, te 4 (6) točaka u principu su drugačije pozicionirane (malo dalje od tipičnih) kako bi se eliminirala mogućnost dodatnih zahvata zbog povlačenja kosti.

Ne smijemo zaboraviti štetnost koju naš organizam mogu uzrokovati nepravilna zubna okluzija, nedostatak jednog ili više zubi. Prvenstveno se odnosi na žvakanja, a time na kvalitetu probavu te na disanje i fonaciju (pravilno izgovaranje slova i slogova).

Za primjenu All-on-4™ /All-on-6™ Poliklinika Dubravica koristi najmoderniju 3D tehnologiju 3Shape: temeljni sveobuhvatan alat za dijagnozu, planiranje i operacije 'kompjuterski vođene operacije'.

Sa 3 Shape-om moguće je izbjeći sve pogreške prije samog zahvata.

Uz pomoć precizne dijagnostike omogućava se detaljna specifikacija anatomskih i protetskih karakteristika što vodi pripremi i dokumentaciji kirurškog tretmana, a radi se na temelju 3D snimke koju naša poliklinika koristi u svakodnevnom radu.

PRVA FAZA: planiranje zahvata uz korištenje 3 Shape

DRUGA FAZA: obavljanje ugradnje implantata uz korištenje implantološke šablone

TREĆA FAZA: ugrađena su 4 implantata

ČETVRTA FAZA: fiksiranje proteze vijcima na implantate

All on 4 ™ / All on 6 ™ - najbrže i najbezbolnije riješenje kod bezubih čeljusti

All on 4 ™/ All on 6 ™ omogućava stabilnost čak i kod smanjenog volumena kosti

Ugradnjom 'nagnutih' bočnih implantata (2) moguće je koristiti duže implantate u području minimalnog volumena kosti. Na taj način povećava se kontakt implantata i kosti a smanjuje se potreba za vertikalnim koštanim nadomjeskom. Nagnuti bočni implantati mogu se povezati s kosti u fronti koja je bolje kvalitete i na taj način poboljšati stabilnost samog protetskog rada.

All on 4 ™/ All on 6 ™ omogućava najbolje rezultat

Biomehanička mjerenja su pokazala da nagnuti implantati nemaju nikakav negativan utjecaj na raspodjelu opterećenja kad čine dio protetskom potpore. U praksi se nagnuti implantati koriste više od 10 god. uz pozitivne rezultate.

Planiranje uz 3D Shape

Za planiranje i pozicioniranje All-on-4™/ All-on-6™ radova koristimo 3 Shape tehnologiju koja nam omogućava preciznu dijagnozu i planiranje pozicioniranja implantata. Uz pomoć najmodernijeg softwarea virtualno planiramo pozicije implantata imajući precizne parametre koštanog volumena. Na taj način dobijemo implantološku šablonu koja se radi individualno za svakog pacijenta. Šablonu koristimo za preciznu ugradnju implantata 'kompjuterski vođena implantologija'.

Fleksibilnost u protetici

Zahvaljujući All-on-4™/ All-on-6™ metodi pacijenti imaju mogućnost fiksnog privremenog protetskog radna odmah po implantiranju. To znači da privremeno rješenje bude fiksirano isti dan nakon ugradnje implantata. Što se tiče definitivnih radova: postoji više vrsta: fiksni radovi-Implant Bridge Titanium s akrilatom te personalizirane krunice cementirane na strukturi mosta - polufiksni radovi: akrilatni overdenture ili proteza s prečkom.

Poboljšana učinkovitost zahvaljujući sistemu All-on-6™

Efikasniji tijek obrade omogućava skraćivanje vremena tretmana i veće zadovoljstvo pacijenta.

Početno planiranje osigurava uspjeh buduće protetske rekonstrukcije

Poliklinika Dubravica certificirana je ustanova za planiranje i pozicioniranje radova All-on-4™/ All-on-6™ uz pomoć 3Shape-a.

Implantologija

Možemo vam ponuditi najmoderniju tehnologiju za izradu i aplikaciju All-on-4™ i All-on-6™ protetskih radova uz imedijatno opterećenje.

Implantologija uz imedijatno opterećenje:
• u pravilu imamo manje komplikacija od tradicionalne metode ugradnje implantata
• budući da imamo manji broj posjeta za pacijenta je financijski isplativija i elegantnija
• omogućava smanjenje mogućnosti estetskih i funkcionalnih problematika

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno