Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Vlak

Hrvatska željeznička mreža obnovljena je u periodu od 2004.-2005. godine sa modernijim i bržim vlakovima. Modernizacija željeznice u Hrvatskoj ide naprijed, novac je mudro iskorišten za napredak dotjerale infrastrukture i vlakova. Vlakovi su čisti i uglavnom dolaze na vrijeme, a u vožnji nude sigurnu i prihvatljivu alternativu naspram putovanja autobusom. Željeznička mreža spaja sve glavne hrvatske gradove, osim Dubrovnika (možete putovati vlakom do Splita, a tada autobusom ili trajektom do Dubrovnika). Postoje direktne linije iz Austrije, Češke, Švicarske, Njemačke, Mađarske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Grčke. Indirektne linije postoje iz svih glavnih europskih gradova.

Centar hrvatske željezničke mreže je Zagreb. Iz Zagreba putuju dnevni vlakovi prema Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu i Osijeku. Ako putujete prema jugu iz Zagreba za Split via Zadar sa novim nagibnim vlakom, možete očekivati ugodnije i brže putovanje - sada 5h i 30min naspram prošlih 9h putovanja. Zapamtite da je jedina obalna željeznička mreža dostupna između Zadra, Šibenika i Splita.

Postoji nekoliko različitih putničkih klasa za putovanje vlakom - od onih najjeftinijih koje nude nerezervirana mjesta sa sjedalima druge klase. Brzi vlakovi imaju vagone prve i druge klase, a također i vagone u kojima možete prenoćiti, pogodno za noćne linije iz Zagreba prema Zadru ili Splitu. Možete rezervirati ili kupiti željezničku kartu na bilo kojoj željezničkoj postaji u hrvatskoj i platiti gotovinom ili karticama. Na službenim stranicama hrvatskih željeznica možete saznati raspored putovanja i cijene, ali ne možete rezervirati online.

Za više informacija o putovanju vlakom, rasporedu i ostalim informacijama:

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno