Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Endodoncija zuba

dental-centar-dubravica-dental-prosthetic.jpg

Endodoncija je dio stomatologije koji podrazumijeva liječenje zubnih kanala, vađenje živca ili u ekstremnim slučajevima vađenje korijena zuba. Radi se prije svega o tretiranju tzv. zubne pulpe koja se nalazi u samom kanalu zuba, dok se pak kanal nalazi u svakom korijenu.

Sama zubna pulpa je splet živčanih vlakana i krvnih žila. Zbog prodora karijesa u zubno tkivo i nepravovremenog odlaska stomatologu dolazi do infekcije pulpe bakterijama koje uzrokuju karijes.

Pri radu koristimo isključivo elektronski vođene uređaje koji sami prepoznavaju vrh korijenskog kanala (apex) i sami zaustavljaju rad kako ne bi došlo do preinstrumentacije.

Terapija korijenskog kanala je najčešći postupak kojim se bavi endodoncija. Liječenje upale zuba podrazumijeva uklanjanje zubnog živca i temeljito čišćenje kompletnog korijenskog kanala. Nakon dezinfekcije kanala, radi se punjenje kanala trajnim ispunama kako bi se spriječilo buduće prodiranje bakterija u unutrašnjost korijena.

Pri endodoncijskom liječenju koristimo posebne materijale i elektronsko određivanje položaja vrha korijenskog kanala, posebne detektore smještaja ulaza u kanal, radiološko određivanje njihovog broja i položaja, te mehaničko čišćenje i obradu stijenki kanala.

Zahvaljujući najsuvremenijoj opremi i primjeni visokokvalitetnih postupaka prilagođenih svakom zubu, postižemo maksimalnu uspješnost u liječenju zuba.

U našoj ordinaciji rabimo najsuvremenije tehnike obrade korijenskih kanala koji poboljšavaju učinkovitost i ubrzavaju terapijski postupak u odnosu na klasičnu, tzv. ručnu obradu korijenskih kanala. Na taj način većina endodontskih zahvata može se obaviti tijekom jednog ili dva posjeta. To je tzv. strojna obrada korijenskih kanala.

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno