Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Kompjuterski vođena ugradnja implantata

Kompjuterski vođena ugradnja implantata, savršenstvo koje predviđa, bazirana na 3D implantološkim predlošcima nam omogućava ugradnju implantata gdje jednostavno nema mjesta da se dogode pogreške. Ovo je metoda gdje stomatolog, pacijent i zubotehničar zajedno surađuju na planu izrade završnog rada.

Da bi implantat bio postavljen u točno određenoj poziciji i na optimalnoj dubini kosti mora se pripremiti IMPLANTOLOŠKI PREDLOŽAK. Sama riječ kaže da je to uistinu šablona, odnosno spoj parametara koji su savršeno usklađeni da bi krajnji rezultat, dakle zub, bio savršen. Prvi korak je napraviti CT snimku čeljusti po kojoj stomatolog radi plan.

CT snimka stomatologu predstavlja izvor svih 'trodimenzionalnih' informacija kao što su visina i širina zubne kosti, tok živaca, blizina sinusa, te pogled na čeljust iz svih kuteva. To su temeljni parametri po kojima se određuje mjesto implantiranja i dužina planiranog implantata, a po njima zubni tehničar u zubotehničkom laboratoriju Dental Centra Dubravica izrađuje implantološki predložak pomoću najsuvremenije tehnologije bazirane na 3D printerima.

Dakle, kod samog implantiranja, predložak se nalazi pacijentu u ustima, a kroz njega stomatolog stavlja implantate. To je jedino i najsigurnije rješenje da je implantat na pravom mjestu i na pravoj dubini i to samo zato što je pozicija precizno isplanirana.

Pacijent koji se odluči na ovaj način rješavanja svojih dentalnih problema zaista može samo profitirati!

Impla 3D

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno