Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Dermalni fileri

Hijaluronska kiselina je prirodna tvar koja ima veliki udio u izgradnji izvanstaničnog prostora naše kože, te ima vrlo važnu ulogu u balansu vode, kao i cijeljenju jer omogućuje dobru hidratizaciju. Hijaluronskim filerima najčešće se popunjavanju već formirane bore u cilju pomlađivanja.

U našoj poliklinici koristimo filere renomirane svjetske marke Esthelis (Basic, Soft, Extra).

Čemu su namijenjeni fileri?

Namijenjeni su tretiranju određenih zona lica (čela i nazolabijalnih brazdi na licu). Njihovim injiciranjem u kožu postiže se, dakle, ne samo popunjavanje bora i vraćanje izgubljenog volumena, već i rehidracija kože upravo zbog retrakcije molekula vode, a dokazano je da dovodi i do regeneracije kolagena kao i stvaranja novog kolagena. Najvažnije je naglasiti da hijaluronski fileri omogućavaju zadržavanje prirodnog izgleda.

Kome su namijenjeni fileri?

Dermalni fileri namijenjeni su i ženama i muškarcima, premda su područja tretmana kod muškaraca nešto drukčija. Obično se primjenjuju pod lokalnom anestezijom ili nakon nanošenja anestetičke kreme na kožu u trajanju od 30 minuta.

Osim što hiijaluronski fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimike, dodavanje hijalurona našoj koži godi. Sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožnu masnoću i elastičnost. Kao posljedica toga, a uslijed gravitacijske sile i konstantne upotrebe mišića, stvaraju se bore, lice gubi na volumenu i umorna koža se objesi i klone.

Nazolabijalne brazde su područje koje se u estetskoj medicini najčešće korigira hijaluronskom kiselinom. Kod mlađih osoba, kod kojih bore još nisu toliko izražene, koriste se fileri manje koncentracije, a kasnije se koriste fileri visoke koncentracije koji popunjavaju defekte koji su obično dosta izraženi, dominiraju licem i daju mu ozbiljan i tužan izgled. Nakon aplikacije rezultati su odmah vidljivi.

Za efektnu korekciju bora na licu kod velikog broja pacijenata nije nužan invazivni estetski zahvat, već se izvrsni rezultati mogu postići i nekirurškim metodama.

Na taj način licu se vraća punoća i mladenački sjaj.

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno