Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Oralna kirurgija

dental-centar-dubravica-dental-prosthetic.jpg


Oralna kirurgija sastoji se od niza kirurških zahvata sa svrhom poboljšanja nepovoljnih anatomskih i bioloških situacija. Najčešći oralno kirurški zahvati su uobičajeno i komplicirano vađenje zubi, impaktiranih (neizraslih) i retiniranih umnjaka, resekcija korijena te vađenje zaostalih i slomljenih korijena zubi. Oralna kirurgija obuhvaća još i kirurgiju desni, rekonstrukciju estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine.

Osim spomenutih zahvata, oralna kirurgija pomaže još i u ortodontskoj terapiji, implantologiji te ispravlja velike nepravilnosti i defekte lica i čeljusti.

Karakteristika operativnih zahvata u našoj poliklinici je odsustvo boli i zdravstvena sigurnost pacijenta, čemu također pomaže i sposobno i ljubazno osoblje, prijateljsko i ugodno okruženje, primjena anestezije, te korištenje jednokratnih i sterilnih instrumenata. U našoj poliklinici koristimo kirurške konce najbolje svjetske marke Resorba.

Nakon operacije, pacijenti dobivaju detaljne upute od svog liječnika o postupku nakon operacije i nakon liječenja. Kako bi se izbjegle eventualne komplikacije kontinuirano se prate pacijenti nakon operacije, kontrole su potrebne i preporučuje se kontakt s liječnicima stomatolozima.

Vaše zdravlje i dragocjeno i u to nema nikakve sumnje. Samo kirurški zahvati obavljeni u profesionalnoj i kvalitetnoj ordinaciji dolaze u obzir kada je u pitanju Vaše zdravlje!

Često postavljana pitanja

1. Kako održavati higijenu nakon kirurškog zahvata u oralnoj šupljini?
Oralna higijena nakon kirurškog zahvata je izuzetno važna kako bi se spriječila eventualna infekcija rane, oticanje i niz drugih komplikacija. Smjernice o ispravnom održavanju higijene dobit ćete od oralnog kirurga poslije kirurškog zahvata.

2. Koji je kirurški postupak uklanjanja ciste?
Operativni postupak započinje brušenjem kosti dok stijenka ciste ne bude vidljiva. Nakon što je otvoren pristup, cista se u cijelosti izljušti pomoću kirurških instrumenata. Nakon cistektomije sluznica se zašiva kirurškim koncem.

3. Što je resekcija korijena (apicotomia)?
Resekcija korijena je odstranjenje vrška korijena zuba, a najčešći razlog ovog zahvata je kronična upala oko vrška korijena zuba tj. granulom zuba. Prvo je potrebno kanal zuba ispuniti posebnim materijalima, a može se napraviti neposredno prije zahvata ili tijekom samog zahvata. Rezom kroz sluznicu čeljusti pristupa se kosti koja se svrdlom buši kako bi se došlo do korijena zuba. Vršak korijena zuba i granulom se zajedno uklanjaju, a sluznica se nakon zahvata zašiva kirurškim koncem.

4. Što su impaktirani i retinirani zubi?
Impaktirani zubi su oni zubi koji nisu izrasli zbog fizičke zapreke na putu nicanja kao što je primjerice drugi zub. Retinirani zubi su oni koji nisu izrasli iz nekog drugog razloga kao što je pogrešan smjer rasta, preduboki položaj zametka, pogrešan položaj zametka, oštećenje zametka i slično.

5. Što je odontotomija i kada se provodi?
Odontotomija je kirurški posupak uklanjanja impaktiranih i retiniranih zuba. Provodi se ukoliko impaktirani i retinirani zubi prave smetnju ili predstavljaju prijetnju drugim zubima.

6. Što je gingivoplastika?
Gingivoplastika - ima za cilj korekciju asimetrija gingive oko zubnih vratova. Zahvat provodimo laserom zbog preciznih rezova te zbog brže koagulacije i sinteze tkiva.

7. Kada je potreban sinus lift?
Sinus lift – augmentacija maksilarnog sinusa može riješiti problem nedostatka kosti za ugradnju implantata podizanjem dna sinusne šupljine i umetanjem umjetne kosti. Ovim zahvatom se značajno povećava uspješnost ugradnje implantata u tom području. Trauma za pacijenta kod ovakvih zahvata je minimalna.

Pogledaj galeriju

Galerija

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno