Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Implantologija

U današnje vrijeme ne postoji niti jedno zamjensko rješenje koje može brzinom, kvalitetom i pristupom rješavati probleme bezubih čeljusti i nadomještanja zubi kao što to može IMPLANTOLOGIJA.

O tome koliko zdravi zubi imaju važno mjesto u općem održavanju zdravlja govore i podaci da nedostatak jednog ili više zubi, kao i protetski radovi koji estetski i funkcionalno ne odgovaraju vašoj čeljusti mogu dovesti do nepravilnog izgovora riječi, frfljanja, piskutanja u govoru, kao i do neprirodnog položaja čeljusti, što zna biti i bolno.

Moderna stomatologija nudi brojne mogućnosti kako nadomjestiti zube protetskim radovima kao što su mostovi, proteze i slično. Stoga se mnogi pitaju zašto se odlučiti za tu danas mnogima znatno skuplju varijantu – implantate. Upravo zbog najveće moguće funkcionalne učinkovitosti i trajnosti te estetskih razloga implantati su u velikom broju slučajeva najlogičniji izbor ukoliko želite imati zdrav i lijep osmijeh.

U Dental centru Dubravica implantološke i ostale stomatološke zahvate izvode stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom i najvišim stupnjem edukacije oralne medicine u implantologiji, uz pomoć vrhunske dijagnostike i stomatološke tehnologije uz najviše standarde sterilnosti te korištenje najkvalitetnijih materijala poznatih svjetskih proizvođača.

Zubni implantati

Implantati su, najjednostavnije rečeno, umjetni nadomjesci zuba, odnosno supstitucija za korijen zuba. Koriste se u slučaju nedostatka jednog ili više zubi. Implantati su već godinama najsigurnije rješenje i najsuvremenija solucija nadomještanja zubi. Vraćaju izgled, osjećaj i funkciju vaših prirodnih zubi.

Napravljeni su od biokompatibilnog titana te imaju visok postotak uspješne oseointegracije (zacjeljivanje koštanog tkiva) od 99%. Kod njihovog usađivanja zaustavlja se daljnja resorpcija kosti jer je implantat čvrsto povezan za kost, a time završava svaki osjećaj stranog tijela u ustima. Čeljusna kost je stimulirana kroz implantat te se ne oblikuje ponovno.

Sprječava se gubitak ostalih zubi u čeljusti, susjedni zdravi zubi nisu opterećeni, a i sačuvan je njihov prirodni izgled, tako da vam uz pravilnu oralnu higijenu i redovite posjete vašem stomatologu implantati mogu potrajati doživotno.

Kandidati za implantate

Implantat se preporuča svima od sedamnaeste godine do visoke starosti, svima kojima nedostaju prirodni zubi, osobama kojima je narušen estetski izgled i sl. Idealan pacijent kandidat je pacijent dobrog općeg i oralnog zdravlja. Mlađi pacijenti postaju kandidati tek kad je rast i razvoj čeljusti završio, a osobe s kroničnim bolestima, osobe s visokim krvnim tlakom, dijabetesom i slično postaju kandidati jedino ukoliko je bolest kontrolirana. Važno je da imate dovoljno koštanoga tkiva, da je kost zadovoljavajuće čvrstoće te da nemate zdravstvenih problema koji mogu ugroziti zarastanje (nekontrolirani dijabetes, kemoterapija nakon tumora i slično).

Galerija

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno