Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Što je estetska stomatologija?

Estetska stomatologija je interdisciplinarna grana stomatologije koja ujedinjuje gotovo sva područja stomatologije, a koja je dovedena do savršenstva u estetskoj i funkcionalnoj stomatologiji. Oštećenja zubne supstance u većoj mjeri zahtijevaju terapiju zubnom ispunom (plombom) ili pak protetskim nadomjestkom (krunica, most).

Jedan od uvjeta njihove potpune kvalitetne izrade je njihova estetika i simetrija. Boja, oblik i veličina trebaju biti savršeno skladni s prirodnim zubima kako bi činili jednu funkcionalnu i estetsku cjelinu.

Kompozitni ispun

Kompozitni ispun je nadoknada zubnih tkiva oštećenih karijesom. Nekadašnja masovna upotreba tzv. sivih plombi u suvremenoj stomatologiji je prošlost. Danas ovu problematiku u cijelosti rješavaju kompozitni materijali odnosno bijele plombe, kod kojih se posebnim slaganjem slojeva postiže visoka estetika. Osim neupitne estetske prednosti, najnovije generacije kompozita uspješno rješavaju i pitanje trajnosti plombe.

Suvremena stomatologija, umjesto uobičajene plombe nudi i posebnu trenutno najbolju kombinaciju bezmetalne keramike, odnosno porculanske inlay plombe koje se rade u zubnotehničkom laboratoriju, a onlay plombe mogu nadoknaditi čak i veće oštećene dijelove zuba. Ovakav način liječenja je jedino zbog složenosti postupka rada nešto skuplji, ali je daleko bolji i kvalitetniji od primjene ostalih plombi, budući da se ovako puno bolje čuva struktura i trajnost zuba.

Pogledaj galeriju

Galerija

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno