Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Dječja stomatologija

dental-centar-dubravica-dental-prosthetic.jpg

Djeca su za nas posebni pacijenti, čije se povjerenje treba zaslužiti. Ipak, jednom stvoreno povjerenje između Vašeg djeteta i njegovog stomatologa, osnova je kvalitetne terapije za zdravlje zuba Vašeg djeteta, cijeli život.

Preventivna stomatologija Vašem djetetu osigurava zdrav i lijep osmijeh. Djeca sa zdravim ustima lakše i pravilnije žvaču hranu, bolje iskorištavajući njene sastojke. Brže i bolje govore. Opće zdravlje im je bolje, jer bolesna usta i zubi utječu na pojavu bolesti ostalih organa. Zdrava usta lijepo je vidjeti, a lijepi zubi djetetu daju potrebno samopovjerenje. I na kraju, zdrava usta znače mnogo manje financijskih troškova za roditelje.

Preventivna stomatologija za djecu uključuje sljedeće komponente:

  • edukacija i angažman roditelja (oralna higijena)
  • floridacija zubi
  • pečaćenje fisura
  • pečatni ispuni

Kada započeti s preventivnom stomatologijom?

Ono počinje s prvim zubom. Posjetite stomatologa čim izbije prvi zub, tako ćete naučiti sve o njezi zuba vašeg djeteta, a ono će kasnije pripadati grupi ljudi bez karijesa.

Kakva je uloga roditelja u prevenciji?

Nakon procjene zdravstvenog stanja zuba, stomatolog predlaže program kućne njege. Taj će program uključivati četkanje zuba, uporabu zubnog konca, savjete o prehrani i, ukoliko bude potrebno, preporuku za uzimanje fluora. Slijedite li upute stomatologa, kod svog ćete djeteta stvoriti doživotnu naviku zubne higijene.

Kako stomatolozi pomažu pri sprečavanju problema sa zubima?

Čišćenje i poliranje zuba, kao i tretmani fluorom dio su programa prevencije dječjih zuba. Ali to nije sve. Na primjer, stomatolog može pečaćenjem fisura zaštititi zub od karijesa, pomoći vam odabrati štitnik za usta, dijagnosticirati eventualni ortodontski problem.

Što su pečatni ispuni, kada se stavljaju i koja je njihova uloga?

Pečatni ispuni sprečavaju nastanak karijesa. To je potpuno bezbolna metoda. Stavljaju se na potpuno zdrave stražne i bočne zube u vrijeme nicanja trajnih kutnjaka (unutar godine i pol od nicanja). Materijali koje upotrebljavamo za pečatne ispune zatvaraju jamice i fisure na zubu, onemogućuju zadržavanje hrane, otpuštaju flor, sprečavaju otapanje cakline i štite zub od karijesa. Malim pacijentima možemo omogućiti i izbor ispuna za mliječne zube u omiljenoj boji!

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno