Hrvatski English Deutsch Italiano

 

Laserska stomatologija

dental-centar-dubravica-dental-prosthetic.jpg

Laser (akronim engleske riječi \"Light Amplification by stimulated Emission of Radiation\") se smatra jednim od najvećih dostignuća 20. stoljeća. Laser je mehanička naprava koja stvara zraku svjetla, odnosno elektromagnetsku energiju vidljivog ili nevidljivog dijela spektra.

Od prve upotrebe 60-ih godina prošlog stoljeća laserska tehnologija se kontinuirano razvija, a u posljednja dva desetljeća nalazi svoju široku primjenu u medicini i stomatologiji, te danas s pravom možemo reći da laser predstavlja evoluciju u dentalnoj medicini.

U usporedbi sa konvencionalnim metodama liječenja, terapija laserom je nježnija, manje invazivna i bezbolnija (najčešće nema potrebe za anesteticima); liječenje traje kraće, a oporavak pacijenta je brži i ugodniji.

U Dental Centru Dubravica koristimo laser Fotona Light Walker AT, koji je dobitnik mnogih nagrada, te je uvršten u top 100 proizvoda u stomatologiji u 2011 god. Ovaj tip lasera koristi 2 valne duljine, što u praksi znači široki spektar primjene u svim područjima stomatologije. Laserska zraka selektivno djeluje bilo na tvrda, bilo na meka tkiva uklanjajući oboljelo tkivo i dezinficirajući operativno polje.

Konzervativna stomatologija

Popravak zuba laserom za pacijenta je ugodniji od tradicionalnih metoda (nema neugodnih zvukova ni vibracija), a postupak je bezbolan. Hipersenzitivnost zubnih vratova (preosjetljivost na toplo i hladno) također se uspješno tretira laserom.

Endodoncija

Kvalitetno izliječen i adekvatno napunjen korijenski kanal jamstvo su dugotrajnosti oboljelog zuba. Upotreba lasera u liječenju zuba omogućuje posebnu tehniku ispiranja i dezinfekcije kanala, te je danas, uz strojne tehnike obrade korijenskih kanala, najveće dostignuće u endodonciju.

Parodontologija

Liječenje parodontne bolesti laserom minimalno je invazivna terapija, u kojoj se posebno oblikovanim uskim nastavcima ulazi u parodontni džep, te se iz njega odstranjuje oboljelo tkivo, nedostupni kamenac ispod ruba gingive i eliminiraju se bakterije i njihovi produkti koji uzrokuju upalu. Suvremena parodontologija je s laserom doživjela revoluciju, budući da se postižu izvanredni rezultati koji se ne mogu usporediti s nijednom konvencionalnom tehnikom.

Kirurgija mekih tkiva

Primjerice gingivektomija, frenulektomija kao dio ortodontske terapije, vestibuloplastika kao pretprotetska terapija i sl. - za pacijenta je ugodnija od klasične kirurgije skalpelom; zahvati se izvode brže, manje su bolni, nema krvarenja, nema potrebe za šivanjem. Oporavak pacijenta je brži, a tkivo zarasta bez ožilljka.

Implantologija

Laser se koristi za pripremu koštanog ležišta implantata, a u liječenju periimplantitisa (upala oko implantata) je metoda izbora.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje laserom najsigurnija je, najbrža i najučinkovitija metoda.

Liječenje herpesa i afti


Nakon kratkotrajne terapije pacijent osjeća trenutno olakšanje, a vrijeme zacjeljivanja je skraćeno.

Kontakt forma


Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice www.dcd.hr, prihvaćate pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

Kontakt

Dental Centar Dubravica
Poliklinika Dubravica d.o.o.
Magistrala 59
22211 Vodice, Hrvatska

Tel: +385 22 444 796
Fax: +385 22 444 795
Mail: info@dcd.hr
Web: www.dcd.hr

Radno vrijeme
pon.-pet.: 08:00-16:00
sub.: zatvoreno ili po dogovoru
ned.: zatvoreno